Timișoara Saracens este în ultima fază a calificărilor Challenge Cup

Timișoara Saracens - Batumi

Campionii României la rugby, Timișoara Saracens, s-au calificat într-o dublă manșă care va decide calificarea în Challenge Cup, competiția numărul 2 în Europa. Timișorenii au învins pe Batumi, campionii Georgiei cu 21 - 12.

Disputat pe Cluj Arena în fața unui număr mic de spectatori partida a fost dominată de Timișoara Saracens în fața unui adversar destul de modest dar care s-a bătut până la capăt, așa cum s-a văzut și din partida tur pe care timișorenii au câștigat-o în deplasare cu 11 - 6.

Punctele timișorenilor au fost marcate de Mădălin Lemnare, Valentin Popârlan și Marian Drenceanu (eseuri), Tevita Manumua și Gabriel Conache (lovituri de pedeapsă).

În meciul decisiv pentru calificare timișorenii vor juca în aprilie o dublă manșă cu învingătoarea celeilalte semifinale, Heidelberger RK, care a învins în deplasare cu 17 - 13 pe Calvisano, după ce câștigase și primul meci pe teren propriu cu 34 - 29.

Celalaltă echipă calificată în Challenge Cup va fi decisă de o dublă manșă dintre cele două echipe rusești din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar.

Cele două echipe calificate pentdu ediția 2018 - 2019 a Challenge Cup se vor întâlni în finala Trofeului Continental pe 12 mai 2018 la Bilbao, unde au loc finalele ediției 2017 - 2018 ale Challenge Cup și Cupei Campionilor.