Simona Halep a câștigat finala turneului de tenis de la Shenzhen

halep_shenzhen.jpg

Image source: 
Facebook/ Shenzhen Open

Simona Halep s-a impus în finala turneului Shenzhen Open, din China, în fața sportivei din Cehia, Katerina Siniakova în trei seturi.

Victorie pentru Simona Halep, nr. 1 mondial, la primul turneu de tenis la care participă în 2018. Halep a câștigat finala turneului de la Shenzhen după ce s-a impus în trei seturi în fața sportivei din Cehia, Katerina Siniakova, locul 47 WTA, scor 6-1, 2-6, 6-0.

Halep  s-a impus categoric în primul set 6 la 1 în doar 25 de minute, dar l-a pierdut pe al doilea, cu 2 la 6 în fața sportivei din Cehia.  

Setul decisiv a început cu un break al Simonei Halep. Liderul WTA a fost apoi de neoprit în faţa jucătoarei cehe. Românca a încheiat partida cu 6-0, după o oră şi 13 minute de joc

În singura lor întâlnire anterioară, Siniakova, 21 de ani, a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. 

Anul acesta, calificarea în finala de simplu este recompensată cu un cec în valoare de 81.251 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Din cauza ploii, finala a fost mutată în sală. Meciul nu este transmis la TV pentru că sala nu are condiții pentru filmare. În plus, sala nu are nici tribune, astfel că meciul se joacă fără spectatori.

Halep şi Siniakova vor fi adversare şi în finala de dublu, care va avea loc după cea de simplu, tot în sală.  Simona Halep va juca alături de Irina Begu.

 

 

648

Facebook comments