Simona Halep-Katerina Siniakova, în finala de la Shenzhen

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de tenis de la Shenzhen, după ce a învins-o pe Irina Begu în penultimul act al competiţiei chineze.

Simona Halep (locul 1 WTA) a învins-o vineri cu 6-1, 6-4 pe Irina-Camelia Begu (43 WTA), calificându-se pentru a doua oară în finala turneului de la Shenzhen.

Cele două românce au oferit un meci cu schimburi lungi de mingi, echilibrat pe alocuri şi cu câteva puncte spectaculoase, potrivit News.ro. Aceasta a fost a şasea victorie a Simonei Halep în partidele cu Irina Begu, din tot atâtea întâlniri.

Simona Halep se declară mândră de victoria de vineri: "A fost un meci greu, ştiu că este o jucătoare puternică şi s-a văzut în setul al doilea cum şi-a îmbunătăţit jocul. A fost o bătălie mai grea, dar am fost suficient de puternică să rămân acolo, să lovesc mingea mai tare la sfârşit, pentru că pierdeam energie, dar am revenit, am servit bine în ultimul ghem şi sunt foarte mândră de victoria mea de azi, a fost una grea. Sunt din nou în finală la Shenzhen, e o senzaţie extraordinară. Sunt foarte fericită să joc din nou în finală, în faţa voastră. Vă mulţumesc că aţi venit! Va fi o mare provocare mâine. Am jucat anul trecut cu Siniakova, m-a bătut, aşa că dacă vom juca din nou, vreau să-mi iau revanşa, dar nu va fi uşor. Iar cu Şarapova e întotdeauana o mare provocare. Sunt pregătită să joc şi vom vedea ce se întâmplă".

Românca va juca în finala de la Shenzhen cu sportiva cehă Katerina Siniakova (47 WTA), care a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova (59 WTA).

Cu ambele posibile adversare, Simona Halep are palmares negativ. Şarapova conduce cu 7-1 în întâlnirile cu Halep, dar actualul număr 1 mondial a câştigat ultima lor partidă, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, de anul trecut. În singura lor întâlnire, Siniakova a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală.

După disputarea semifinalelor de simplu de vineri urmează cele de dublu. Halep şi Begu vor întâlni cuplul Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania).

728

Facebook comments