Premiul Benjamin Fondane acordat scriitoarei Ananda Devi. Interviu cu Maga Cârneci, iniţiatoarea premiului

arton84.gif

Teatrul lui Benjamin Fondane, alte scrieri de-ale sale precum si eseuri despre Fondane sunt publicate de editura pariziana Non Lieu
Teatrul lui Benjamin Fondane, alte scrieri de-ale sale precum si eseuri despre Fondane sunt publicate de editura pariziana Non Lieu
Image source: 
credit foto: Editions Non Lieu

Scriitoarea de origine indiană Ananda Devi este laureatul de anul acesta al premiului Internaţional de literatură francofonă "Benjamin Fondane". Este pentru a 12-a oară că se decernează acest premiu la originea căruia se află o iniţiativă românească, mai precis a poetei Magda Cârneci.

In seara zilei de 12 octombrie Institutul Cultural Român de la Paris găzduieşte festivitatea de decernare a premiului într-un context special întrucît galeria Institutului propune o expoziţie dedicată scriitorului şi filozofului Benjamin Fondane, care în România semna Barbu Fundoianu. Expoziţia poartă semnătura artistei Anca Seel-Constantin.

In valoare de o mie de euro, preminul va fi decernat de preşedintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu.

Matei Vişniec a stat de vorbă cu Magda Cârneci care ne spune mai multe despre laureată şi despre semnificaţia premiului “Benjamin Fondane”.

Interviu cu poeta Magda Cârneci despre premiul "Benjamin Fondane".
756

Facebook comments