Franţa: Măsuri de securitate excepţionale pentru carnavalul de la Nisa

regele_carnavalului_din_nisa.jpg

Regele Carnavalului din Nisa
Regele Carnavalului din Nisa
Sursa imaginii: 
REUTERS/Eric Gaillard

Spectatorii sunt mai puţini comparativ cu alţi ani, la şapte luni după atentatul care a făcut 86 de morţi în centrul oraşului situat pe Coasta de Azur. 

Accesul în perimetrul în care se desfăşoară carnavalul se face după un control amănunţit. Marcel Authier este directorul de Securitate Publică din Nisa: ‘Dispunem de un dispozitiv de câteva sute de persoane care asigură securitatea celor care vin să asiste la carnaval. Chiar şi dansatorii au fost verificaţi. Adică, ne-am asigurat că nu există persoane cu antecedente care intră în acest perimetru de securitate’.

Carnavalul evită esplanada unde un franco-tunisian a condus un camion în mulţimea adunată pe 14 iulie pentru a urmări festivităţile pentru ziua naţională a Franţei. 86 de oameni au fost ucişi atunci, sute au fost răniţi.Niciun eveniment nu este autorizat să aibă loc pe bulevardul care se întinde de-a lungul Mării Mediterane. Din respect pentru victime, mai întâi va fi realizată o ceremonie de comemorare aici.

Care alegorice au fost decorate fiecare cu trei mii de flori şi cinci tone de mimoza. Zeci de artişti se vor afla pe străzile oraşului. Spectacolul este impresionant. De partea publicului, amintirea atentatului este prezentă : ‘Sunt încântat. Dacă ne gândim la ceea ce a trăit acest oraş acum nu mult timp, ceea ce avem parte acum este fantastic’, spune un spectator.

Carnavalul continuă până pe 25 februarie.