François Hollande în România : vizita, pas cu pas

hollande.jpg

Presedintii Klaus Iohannis si François Hollande
Presedintii Klaus Iohannis si François Hollande

François Hollande, preşedintele Franţei, a început o vizità de stat în România. Programul liderului de la Paris este extrem de încărcat, se aseamănă cu un adevărat maraton ce-i va duce paşii pe ruta Bucureşti-Măgurele-Braşov şi înapoi. Si asta în nici 12 ore!

Prima etapă a vizitei lui François Hollande : monumentul Ostaşului necunoscut din Parcul Carol. După ce depune o coroană de flori şi respectă un moment de reculegere urmat de intonarea imnurilor român şi francez, Hollande va semna în cartea de onoare a monumentului. Urmează principalul moment politic al zilei : întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu omologul său român Klaus Iohannis. Dialogul dintre cei doi preşedinţi va fi urmat de declaraţii de presă comune.

Liderul de la Paris va vizita apoi noul centru de cercetare european din domeniul laserilor – pe scurt ELI – proiect de anvergură pentru Uniunea europeană în care sunt însă implicaţi numeroşi cercetători şi industriaşi francezi. Tot la sediul laserului de la Măgurele e organizat şi un forum economic franco-român axat pe viitoarele parteneriate industriale şi economice. Dejunul de lucru, preşedintele Franţei îl va lua cu premierul Dacian Cioloş. In cursul după-amiezii, François Hollande va lua parte la principalul moment economic al vizitei sale şi anume inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus de la Braşov-Ghimbav.

In finalul zilei, înaintea cinei de stat oferite de preşedintele Iohannis la Cotroceni, oaspetele de la Paris va avea răgaz să participe la o recepţie dată la ambasada Franţei în onoarea comunităţii franceze din România.

François Hollande în România : vizita, pas cu pas