Efectele atentatului asupra turismului la Nisa

palais_de_la_mediterranee_from_seafront.jpg

Palais de la Méditeranée, unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe "Promenada englezilor" din Nisa
Palais de la Méditeranée, unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe "Promenada englezilor" din Nisa
Image source: 
wikipedia.org

In perioada 14 iulie – 10 august, adică după atentatul care a îndoliat Nisa făcând 85 de morţi, rata de ocupare a hotelurilor din oraşul de la Mediterană a scăzut cu peste 20%. Iată ce reiese dintr-un studiu realizat de cabinetul MKG şi publicat de presa franceză.

In această perioadă estivală, hotelurile din Nisa – şi în general cele de pe Coasta de Azur – afişează « complet ». Atentatul din 14 iulie de pe « Promenada englezilor » soldat cu 85 de morţi i-a speriat însă pe turişti, cum era dealtfel previzibil. Rata de ocupare a hotelurile din Nisa a scăzut cu peste 20 de procente în ultimele două săptămâni ale lui iulie. Situaţia este pe cale să se stabilizeze de la începutul lui august, mai constată cabinetul MKG care a realizat studiul.

Oraşul Cannes aflat şi el pe Coasta de Azur, nu departe de Nisa, notează el o diminuare şi mai drastică, -29%. Primele sunt afectate hotelurile de mare lux, cele frecventate de clientela din Orientul apropiat şi mijlociu. O clientelă cu mare putere de cumpărare care însă a dezertat coasta mediteraneană a Franţei după atacul jihadist de la Nisa. Nu-i deci de mirare că astăzi, comitetul regional al turismului îşi prezintă planul de relansare.

Efectul atentatului asupra turismului la Nisa