«Asta este nivelul nostru, suntem slabi» - suporteri români după înfrângerea din meciul cu Albania (REPORTAJ AUDIO LA LYON)

img_5178.jpg

Suporteri români în tribunele stadionului POL din Lyon înaintea meciului cu Albania din 19 iuie 2016
Suporteri români în tribunele stadionului POL din Lyon înaintea meciului cu Albania din 19 iuie 2016
Image source: 
Vasile Damian

România a fost învinsă aseară cu 1-0, în faţa a circa 55 de mii de spectatori – din care cel puţin jumătate albanezi – de selecţionata Albaniei. Tricolorii termină aşadar acest Euro 2016 pe ultimul loc din grupa A şi se întorc acasă cu doar un punct. Dezamăgirea suporterilor şi criticile la adresa selecţionerului s-au făcut auzite imediat după meci.

Dezamăgire maximă în tribunele stadionului POL din Lyon. « Suntem slabi, mai bine jucam noi decât ei » îmi spune unul dintre suporterii Tricolorilor.

Sentimentul, mai exact resentimentul faţă de rezultatul de pe teren, era larg împărtăşit aseară de cele câteva mii de români – poate 10 mii - veniţi la meci. Unii sosiţi din România, alţii mai de aproape. « Suntem din Londra, am bătut atâta drum şi România nu a fost în stare să facă nici măcar un meci egal. Trist pentru populaţia asta venită din toată Europa. Sperăm o schimbare. Albania are trei milioane de locuitori şi au umplut practic stadionul iar noi care avem o populaţie de 20 de milioane, nu am putut mai mult » exclamă exasperaţi unii dintre suporterii României. Alţii, atinşi în mândria lor de români se întreabă « cum de putem lua bătaie de la Albania ? Asta este, ăsta este nivelul nostru. Din păcate suntem foarte slabi » relativizează altul

Cei veniţi şi mai de departe, în plus cu copii, încercau şi să temporizeze supărarea provocată de înfrângere. « Puteam mai multe dar am pierdut ca de obicei » îmi spune uşor irionic un tată venit din Iaşi cu fiul său până la Lyon.

Cum era previzibil, ţapul ispăşitor a fost şi el repede găsit în persoana lui « tata Puiu » Iordănescu. In fine, există şi unii care vor să vadă partea bună a lucrurilor, ba chiar sunt dispuşi să-I felicite pe adversar – lucru, din păcate, tot mai rar de găsit în tribunele unui stadion de fotbal şi deci, demn de semnalat.

 
«Asta este nivelul nostru, suntem slabi» - suporteri români după înfrângerea din meciul cu Albania (REPORTAJ LA LYON)