Cum îi îndoctrinează jihadiştii pe copii pentru a-i transforma în combatanţi

daech.jpg

Filmul de propagandà "Pe urmele tatàlui meu" pune în scenà doi copii jihadisti francezi
Filmul de propagandà "Pe urmele tatàlui meu" pune în scenà doi copii jihadisti francezi
Image source: 
Twitter/David Thomson

Organizaţia stat islamic a publicat noi imagini de propagandă intitulate « Pe urmele tatălui meu ». Filmul îi pune în scenă pe cei doi fii ai unui jihadist francez. Doi copii care participă la execuţia unor prizonieri sirieni.

Cel mai mare dintre cei doi băieţi din filmul de propagandă jihadist pare să aibă 13 ani maximum. El şi fratele său mai mic ar fii copii lui Abou Dujanah al-Faranci, un jihadist franecz ucis în Siria acum doi ani. Filmul pus pe internet sâmbătă provine de la jihadiştii din Alep şi durează 14 minute.

In timpul filmărilor cei doi copii afirmă că sunt fericiţi în « statul » în care trăiesc, mulţumiţi de şcolile şi centrele de antrenament în care merg şi îi ameninţă pe spectatori că « Vom veni ca să vă ucidem ! » Dealtfel într-una din sevcenţe, unul dintre băieţi spune că ar « vrea să vină în Franţa ca să comită o operaţiune-martir pentru a-i răzbuna pe musulmani ». In fine, cei doi copii se antrenează cu mitraliera pe nişte portrete ale preşedinţilor François Hollande, Vladimir Putin şi Bachar al-Assad. Filmul de propagandă se termină cu excutarea a doi prizonieri sirieni.

Copii se joacă cu armele, privesc imagini atroce şi joacă fotbal cu capetele prizonierilor decapitaţi

Nu este pentru prima dată că Daech foloseşte copii ca să pună în scenă execuţii. Organizaţia teroristă caută să creeze o nouă generaţie de combatanţi iar acest lucru nu se poate face mai bine decât prin îndoctrinare şi înrolare la vârste cât mai fragede. « Scopul este de a pregăti a doua generaţie de combatanţi gata să fie puşi la dispoziţia regimului islamist » nota un think-tank britanic într-un raport publicat luna trecută. Documentul intitulat « Copii organizaţiei stat islamic » şi publicat atunci de Quilliam insista pe daunele durabile pe care le vor suferi sute de mii de copii. Ideea de a crea o generaţie nouă se confirmă şi prin faptul că în teritoriile controlate actualmente de jihadişti ar exista peste 30 de mii de femei însărcinate. Odată născuţi, cei mici sunt îndoctrinaţi încă de pe băncile şcolilor şi antrenaţi în tabere speciale de la 10 ani. Copii se joacă cu armele, privesc imagini atroce şi eventual joacă fotbal cu capetele prizonierilor decapitaţi.

Cum îi îndoctrinează jihadiştii pe copii pentru a-i transforma în combatanţi