Salonul cărţii de la Paris: o remarcabilă prezenţă literară românească

17268_0_1.jpg

credit foto: icr.ro

Organizatorii actualei ediţii a Salonului de carte de la Paris au cerut ficărei ţări participante să propună, pe lîngă dezbateri şi cărţi, şi o temă de actualitate. România a propus "La littérature féminine, le féminin de la littérature". O modalitate de a atrage atenţia asupra feminismului românesc dar şi a creativităţii feminine în România.

Intre 20 şi 22 martie standul românesc propune un program extrem de bogat de întîlniri cu numeroşi scriitori din România, din Republica Moldova şi din diaspora românească, precum şi lansări de carte şi de reviste, dialoguri şi dezbateri, întîlniri cu traducători şi sesiuni de autografe.

Peste 25 de evenimente în total care sunt evocate în cadrul unei mesei rotunde înregistrată în studioul RFI-ului de la Salonul de Carte de la Paris pe 20 martie, Ziua Internaţională a Francofoniei. Moderată de Matei Vişniec, discuţia pe care v-o propunem în continuare i-a avut ca invitaţi pe Radu Ciobotea (director adjunct al Institutului Cultural Român de la Paris), precum şi pe scriitorii Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci şi Petre Răileanu.