République Electronique: Votați Dombrance!

artistul_francez_dombrance_are_un_nou_album:_republique_electronique.

Artistul francez Dombrance are un nou album: République Electronique.
Artistul francez Dombrance are un nou album: République Electronique.
Sursa imaginii: 
© Sébastien Dolidon

În acest an electoral francez iese în evidență realizatorul, producătorul și DJ-ul care se prezintă sub numele de Dombrance și care, a câștigat, de departe, președinția unei republici electronice – numele primului său album - République Electronique. Programul său este simplu: își dorește ca Franța întreagă să danseze pe o serie de single-uri ce poartă numele unor președinți francezi din a V-a republică.

Muzica sa nu are versuri ci, pe un fond electronic, este menționat numele unuia dintre președinții Franței – de la de Gaulle la Emmanuel Macron.

Pentru clipurile video, Dombrance a utilizat, imagini marcante din epoca fiecărui președinte în parte, imagini de arhivă ce străbat mai bine de 60 de ani de politică franceză dar montate și ele în așa fel încât să rezoneze cu muzica electronică. De altfel, este și o istorie a muzicii dance căci pentru fiecare epocă în parte regăsim și imagini din cluburile franceze.

Un total de 8 președinți care fac francezii, în 2022, să danseze. Ce este cert: să ni-l imaginăm pe președintele Jacques Chirac pe muzică tehno este fabulos.

Dombrance: "Ideea mea era să combin noțiuni care în mod normal nu au nicio legătură. Dar, pentru mine a fost un mix perfect, așa s-a născut și personajul meu deoarece în prezent mă prezint pe scenă în costum, exact ca un politician care, uneori, răbufnește. Deci, am încercat să lucrez asupra imaginii pe care o are un politician, am deturnat rolul unui muzician, desacralizându-l pentru ca să mă pot îndrepta spre ideea de petrecere".


Afisele 'electorale": Pentru o Franta care danseaza votati Dombrance.
Afisele 'electorale": Pentru o Franta care danseaza votati Dombrance.
Sursa imaginii: 
Dombrance

Dombrance: "Pentru Emmanuel Macron există o latură de start-up, în groove iar apoi am ținut să îi fac și lui imaginea acestor ultimi 5 ani care au foarte bogați emoțional – între manifestațiile Vestelor galbene, pandemia de Covid și am ajuns și la război. Pe bucata ce îi este dedicată, se aude un saxofon ce pleacă în toate părțile și cred că aici ne aflăm, suntem cu toții un pic îngrijorați de ceea ce vom deveni".

Trebuie spus că Republique Electronique este un albun politically correct.

Dombrance:" Îmi place ideea de corectitudine politică. Muzica povestește ceva și poate depăși cuvintele".

 

Coperta discului semnat de Dombrance si intitulat République Electronique.
Coperta discului semnat de Dombrance si intitulat République Electronique.
Sursa imaginii: 
Dombrance