Întregalde, cel mai recent film al lui Radu Muntean, selecţionat într-o secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes

La Quinzaine des Réalisateurs, una dintre principalele secţiuni paralle ale Festivalului de la Cannes, ajunsă la a 53-a ediţie, şi-a dezvăluit marţi selecţia filmelor pentru ediţia 2021. Printre cele 22 de filme alese figurează şi pelicula „Întregalde” a regizorului Radu Muntean.

„Întregalde” este al 7-lea lungmetraj al lui Radu Muntean. Pelicula evocă aventurile a trei membri ai unui ONG care pleacă în munţii Apuseni ca să-i ajute pe locuitorii unui sat izolat numit Întregalde. Intr-un recent interviu, regizorul spunea că a vrut „să facă un film despre limitele generozităţii şi locul acesteia în proiectul personal al fiecăruia dintre noi”.

Scenariul a fost scris de Răzvan Rădulescu, Alex Baciu şi Radu Muntean. Rolurile principale sunt interpretate de Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan şi actorul ne-profesionist Luca Sabin. Filmările au fost realizate în judeţul Alba în noiembrie-decembrie 2020, adică în plină pandemie de Covid, iar pelicula este produsă de Multimedia Est.

Radu Muntean nu este un necunsocut pe Croazetă. Realizatorul a mai fost selecţionat la Cannes de două ori, de fiecare dată în principala secţiune paralelă Un Certain Regard. Odată în 2010 cu „Marţi, după Crăciun” şi în 2015 cu „Un etaj mai jos”.

De notat că tot în secţiunea La Quinzaine des Réalisateurs a fost selecţionat un alt film românesc, scurt-metrajul „Când noaptea se întâlneşte cu zorii” al regizoarei Andreea Cristina Borţun.

 
Întregalde, cel mai recent film al lui Radu Muntean, selecţionat într-o secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes