Paris suspendă zborurile cu Brazilia pentru a nu importa varianta braziliană a Covid-19

franta_suspenda_zborurile_cu_brazilia_pentru_a_limita_propagarea_variantei_braziliene_a_covid-19.

Franta suspenda zborurile cu Brazilia pentru a limita propagarea variantei braziliene a Covid-19.
Franta suspenda zborurile cu Brazilia pentru a limita propagarea variantei braziliene a Covid-19.
Image source: 
REUTERS - CHRISTIAN HARTMANN

Premierul Jean Castex susţine că «situaţia se agravează» motiv pentru care a decis suspendarea legăturilor cu Brazilia. Pe de altă parte, Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa după ce autorităţile americane au propus suspendarea lui temporară, timp în care vor fi verificate efectele adverse descoperite la 6 persoane ce au fost injectate cu acest tip de vaccin. Iar Covid-19 a făcut peste 1 million de morţi în Europa. OMS atentionează că suntem într-un punct critic.

Paris suspendă toate zborurile cu Brazilia pentru a limita transmiterea variantei braziliene a Covid-19.

În Brazilia, situaţia sanitară se agraveaza după apariţia acestei variante denumite P1, considerată şi mai contagioasă şi mai mortală. Deocamdată în Franţa se înregistrează puţine cazuri de îmbolnăviri cu această variantă.

Luni, ministrul delegat al Transporturilor explica ca în numele libertăţii de mişcare vor fi păstrate unele zboruri cu Brazilia. Dar, varianta preocupă oamenii de ştiinţă şi medicii, din cauza rezistenţei sale la vaccinuri.    

Covid-19 a determinat decesul a peste 1 million de europeni. Iar Franţa, până la finele acestei săptămâni se va depăşi pragul de 100.000 de morţi. Statistica a fost întocmită de France Presse şi a ţinut cont de datele oferite de oficialităţi.

Ca o comparaţie, America latină înregistrează 800.000 de decese, Statele Unite şi Canada – aproape 600.000 de decese iar Asia aproximativ 300.000.

Iar epidemia este în plină expansiune avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Planeta se află într-un punct critic, declară responsabila luptei împotriva Covid-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove. Bilanţul total se apropie de 3 milioane de decese, la nivel mondial, la 16 luni de la anunţul apariţiei acestui virus.

Iar două studii publicate marţi arată că varianta engleză a Covid-19  nu determină forme şi mai grave decât forma iniţială a Covid-19, dar, este într-adevăr mai contagioasă.

Si tot OMS recomandă suspendarea de la vânzare a mamiferelor sălbatice vii din cauza riscului de transmitere la om de noi boli infecţioase.

Animalele, în special cele sălbatice, sunt sursa a peste 70% din bolile infecţioase transmise omului, iar o parte din ele au la bază un nou virus, atenţionează OMS.

Iar Johnson & Johnson amână distribuirea în Europa a vaccinului său anti-Covid după ce autorităţile sanitare americane au constatat că există persoane ce au făcut tromboze după ce le-a fost injectat acest vaccin.

Johnson & Johnson a început luni să livreze dozele comandate de Uniunea Europeană. Comanda totală  este de 55 de milioane de doze ce urmau să fie livrate până la finele lui iunie iar 120 de milioane de doze suplimentare urma să fie livrate în cursul trimestrului 3.