Germania: Peste 200 de acuzații de abuzuri sexuale în biserica catolică

Cardinalul Woelki nu a exclus sa demisioneze daca va fi acuzat.

Presiunea a tot crescut în ultimele luni împotriva diocezei din Koln, Germania, acuzată că ar vrea să ascundă adevărata amploare a violențelor sexuale comise la adresa unor copii, în trecut. Un nou raport a fost prezentat joi, 18 martie.

Raportul independent a fost comandat de Biserica catolică din Germania. Documentul se întinde pe 800 de pagini și se axează pe cea mai mare dioceză din Germania - Koln. Șeful acestei dioceze, cardinalul Rainer Maria Woelki, bănuit că a dorit să acopere amploarea abuzurilor, apare nevinovat în acest nou raport. 

Rezultatul: o persoană părăsește la fiecare 3 minute această dioceză, invocând motive administrative.

Polemica există de luni de zile la adresa cardinalului Rainer Maria Woelki acuzat că nu vrea să ofere clarificări asupra violențelor sexuale produse în trecut în dioceza sa iar imaginea Bisericii catolice este cea care cel mai mult de suferit. 

Anul trecut, cardinalul a refuzat publicarea unui prim raport privitor la abuzurile comise între 1975 și 2018. 

Acest ultim raport arată că 202 persoane, clerici ori laici au comis violențe sexuale la adresa a 300 de minori, în mare parte băieți tineri ce aveau mai puțin de 14 ani.

Cardinalul a suspendat imediat mai multe persoane din funcțiile în care se aflau. Autorii raportului critică disfuncționalitățile din cadrul diocezei din Koln și propun și unele soluții pentru viitor.