Franța: Elevii dispun de mai multe metode pentru a-și face lecțiile în perioada de carantină

2_milioane_de_copii_francezi_iti_fac_lectiile_zilnic_cu_ajutorul_unui_program_tv_creat_de_ministerul_educatiei_si_destinat_tuturor_elevilor_indiferent_de_varsta.jpg

2 milioane de copii francezi îți fac lectiile zilnic cu ajutorul unui program tv creat de Ministerul Educatiei si destinat tuturor elevilor, indiferent de vârstă.
2 milioane de copii francezi îți fac lectiile zilnic cu ajutorul unui program tv creat de Ministerul Educatiei si destinat tuturor elevilor, indiferent de vârstă.
Image source: 
Cristina Teaca

Elevii stau lipiți de televizor pentru a-și face lecțiile ori de diverse platforme de internet prin intermediul cărora sunt în contact cu profesorii lor.

Ministrul Muncii anunță un buget de 18 milioane de euro pentru a plăti elevii infirmieri din regiunea pariziană care se implică în aceste zile pentru a ajuta spitalele ori diversele servicii de urgență. Suma va permite plata a 9000 de tineri care doresc să ajute în această perioadă diversele unități spitalicești ori de urgență să răspundă bolnavilor de coronavirus.

Ministerul Educației s-a mobilizat iar fiecare elev – indiferent de vârstă are lecții zilnice de făcut, sub diverse forme.

Spre exmplu, o televiziune destinată tinerilor - France 4 și-a transformat un studio în sală de clasă pentru a oferi un program educativ ce este susținut de profesori adevărați.

Iar elevii stau lipiți de ecran pentru a primi explicațiile necesare.  Luni, peste 2 milioane de elevi au mers la școală datorită acestor pragrame.

Profesori care predau în mod normal în școlile din regiunea pariziană predau în acest mod noțiuni fundamentale de franceză, matematică, istorie și geografie.

În paralel, fiecare elev poate lucra în ritmul său prin intermediul unui site creat tot de Ministerul Educației, în regim de urgență, pentru a-i acompania în această perioadă de carantină.  1,5 milioane de elevi s-au înregistrat pentru a face cursurile prin intermediul acestei platforme educaționale.

Ministrul Educației susține că pe perioada de carantină profesorii asigură cursurile la distanță pentru a menține activi elevii.

De altfel, fiecare elev, indiferent că este la grădiniță ori la liceu, primește zilnic lecții de făcut iar ele trebuiesc, în aceeași zi, trimise profesorilor. 

Mulți profesori își susțin cursurile video, prin intermediul unei platforme destinate elevilor. Un profesor din patru își derulează cursurile video cu elevii săi. 

Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer susține că obiectivul său este ca elevii să poată reveni în clase începând cu 4 mai ținând cont de faptul că în luna aprilie era planificată vacanța de Paște. 

Bacalaureatul este posibil să aibă loc, așa cum era prevăzut, pe 17 iunie iar examenul nu va include materia care urma să fie predată chiar în această perioadă de carantină. 

Concursul pentru școlile de ingineri și de comerț ce urmau să aibă loc în aprilie și mai au fost amânate pe moment.