Coronavirusul «împinge» Roland-Garros la toamnă

rg.jpg

Terenul Simonne Mathieu din incinta Roland-Garros
Terenul Simonne Mathieu din incinta Roland-Garros
Image source: 
Philippe Lopez/AFP

Inițial prevăzute între 24 mai și 7 iunie, Internaționalele de tenis ale Franței, cunoscute și sub numele de turneul de la Roland-Garros, unul din cele 4 turnee de Mare șlem din lume, a fost amânat pentru la toamnă. O amânare datorată, evident, pandemiei de coronavirus.

După circuitele ATP și WTA, amânate până în luna mai, pandemia de coronavirus a stopat așadar și turneul de la Roland-Garros. Intâlnirea de la Paris, programată inițial, ca de obicei, la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, se va juca 4 luni mai târziu, între 20 septembrie și 4 octombrie. Cu alte cuvinte, o săptămână după finala bărbați de la US Open.

Tinând cont de situația sanitară dar și de faptul că lucrările de amenajare ale incintei au fost sistate din cauza actualei crrize, era inevitabil ca Federatia franceză de tenis să ia această decizie inedită.

Schimbarea riscă să aglomereze și mai mult calendarul competițional care este déjà supraîncărcat și busculat de amânarea altor turnee mondiale.

Trebuie spus că acest anunț venit de la Paris nu a fost apreciat de toată lumea. Canadianul Vasek Pospisil, reprezentantul jucătorilor în consiliul ATP, a vorbit despre o «nebunie» și a deplâns faptul că «nu a avut loc nicio comunicare între ATP și jucători». Un alt confict posibil se profilează cu Roger Federer întrucât noua dată a turneului de la Roland-Garros coincide cu Laver Cup, turneu organizat la Boston de multiplul campion elvețian.