In ciuda sancţiunilor, Huawei o duce bine

huawei.jpg

Image source: 
REUTERS/Aly Song

Huawei, gigantul chinez al telecomunicaţiilor, şi-a publicat miercuri rezultatele financiare pe primele 9 luni ale anului în curs. Cifrele sunt bune în ciuda sancţiunilor comerciale americane.

Cifra de afaceri a grupului Huawei a fost de 78 de miliarde de euro pe primele 9 luni ale anului 2019. Cu alte cuvinte, o creştere de aproape 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Profiturile nete ale firmei au fost de aproape 9 procente.

Intre ianuarie şi septembrie, Huawei a vândut peste 182 de milioane de telefoane inteligente, Europa fiind azi principala piaţă de desfacere pentru smartphones.

Analiştii trag astfel concluzia că decizia administraţiei Trump de a interzice firmelor americane să aibă schimburi de tehnologie cu gigantul chinez, nu a afectat rezultatele financiare ale acestuia, ba dimpotrivă.

Alt indicator care arată că Huawei o duce bine: rezultatele privind 5G, a 5-a generaţie de telefoane mobile, tehnologie în care firma chineză este lider mondial. Huawei a semnat de la începutul anului 61 de contracte în lume din care peste jumătate cu operatori europeni. In ciuda presiunilor americane, pare-se că operatori britanici ar urma să apeleze şi ei la Huawei pentru a le construi reţeaua 5G. Lucru pe care ruşii de la MTS au făcut-o déjà, Moscova testând de zilele trecute prima sa zonă 5G.

 
In ciuda sancţiunilor, Huawei o duce bine