Emmanuel Macron în Time: Criza Vestelor galbene mi-a fost bună

coperta_revistei_time_in_care_este_infatisat_presedintele_frantei_emmanuel_macron_editia_din_19_septembrie_2019.jpg

Coperta revistei Time în care este înfatisat presedintele Frantei, Emmanuel Macron, editia din 19 septembrie 2019.
Coperta revistei Time în care este înfatisat presedintele Frantei, Emmanuel Macron, editia din 19 septembrie 2019.
Image source: 
Coperta revistei Time pentru Europa, editia din 19 septembrie 2019.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron se confesează în revista Time: criza declanşată de Vestele galbene i-a fost bună, într-o oarecare măsură, deoarece l-a obligat să îşi schimbe atitudinea faţă de francezi.

Emmanuel Macron ajunge la jumătatea mandatului său de cinci ani şi suţine că a venit momentul în care «trebuie să asculte mai bine la ceea au oamenii de spus, mai bine decât a făcut-o la începutul mandatului său”.

Întrebat despre criza socială care i-a marcat mandatul, preşedintele susţine că într-o oarecare măsură, mişcarea Vestelor galbene i-a fost bună pentru că “i-a amintit cum ar trebui să fie”.

Liderul de la Elysée crede că a dat impresia că dorea să reformeze împotriva poporului. Iar uneori, impacienţa sa a fost resimţită ca o lipsă de răbdare la adresa francezilor. Dar, asigură Emmanuel Macron, nu este cazul şi a plasat «actul II» al mandatului său, după modelul actelor instituite de manifestaţiile Vestelor galbene sub cuvintele de ordine  "a asculta" şi "a fi mai aproape de popor".

"Acum cred că trebuie să îmi dau timpul necesar pentru a explica unde suntem şi ce anume vrem să facem, cu exactitate", precizează preşedintele francez. El urmează să lanseze până la finele lunii, reforma pensiilor, în cadrul unei deplasări în provincie.

Ediţia europeană a Time oferă coperta lui Emmanuel Macron pentru a doua oară de la începutul mandatului său, după cea din noiembrie 2017 în care l-a prezentat drept «viitorul lider al Europei ».

La finele întâlnirii cu Time, Emmanuel Macron susţine că după ce va pleca de la Elysée se va apuca de scris. De aceea susţine că este liniştit în privinţa viitorului său : «ziua în care  oamenii vor decide că nu voi mai fi la putere, ştiu ce doresc să fac ».