Hong Kong: Manifestanţii pro-democraţie se află la aeroport pentru a întâmpina călătorii

o_noua_actiune_este_organizata_vineri_9_august_2019_la_aeroportul_din_hong_kong.jpg

O noua actiune este organizata vineri, 9 august 2019, la aeroportul din Hong Kong.
O noua actiune este organizata vineri, 9 august 2019, la aeroportul din Hong Kong.
Image source: 
REUTERS/Edgar Su

Ideea lor este de a sensibiliza vizitatorii străini vizavi de protestele lor declanşate în urmă cu exact două luni.

Îmbrăcaţi în negru, culoarea emblematică a mişcării născute pe 9 iunie şi cu căşti de şantier pe cap protestatarii stau pe jos în sala de sosiri a aeroportului. Ei au în mâini pancarte în care condamnă, în chineză şi în engleză, violenţele poliţiştilor. «Salvaţi Hong Kong de la tiranie şi de brutalitatea poliţiştilor» , scrie pe una dintre ele.

"Ne cerem scuze pentru acest Hong Kong neaşteptat" poate fi citit şi pe hârtiile scrise în engleză şi distribuite călătorilor.

"Aţi ajuns într-un oraş distrus, destrămat. Dar pentru acest Hong Kong noi ne batem", scrie pe o altă hârtie cu care sunt întâmpinaţi cei ce sosesc pe acest aeroport.

Fosta colonie britanică, retrocedată Chinei în 1997, Hong Kong se află în cea mai gravă criză politică din ultimii 22 de ani. Manifestaţii au loc zilnic, cel mai adesea ele degenerează în violenţe între activişti radicali şi forţele de ordine.

Manifestanţii sunt determinaţi să îşi continue mişcarea până ce le vor fi satisfăcute revendicările: demisia premierului Carrie Lam, o anchetă independentă privind acţiunea poliţiei, amnistierea persoanelor reţinute, retragerea definitivă a proiectului de lege privind extrădările, în prezent fiind doar suspendat.

Mai multe ţări, printre care Statele Unite şi Australia au emis atenţionări de călătorie pentru cei care doresc să se deplaseze în Hong Kong.