Constantin Chiriac: Sibiul este un oraş care investeşte masiv în cultură

sibiu-romania.jpg

Sibiul e pregatit sa-i primeasca pe liderii Uniunii Europene.  Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean Claude Juncker vin in Romania pentru a discuta despre viitorul Europei.
Sibiul e pregatit sa-i primeasca pe liderii Uniunii Europene. Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean Claude Juncker vin in Romania pentru a discuta despre viitorul Europei.
Image source: 
Sibiu - România, Travel and Tourism informations

Oraşul Sibiu devine un epicentru mediatic în Europa în următoarele zile, dat fiind summit-ul european pe care îl găzduieşte. Sibiul este simbolul unor multiple reuşite, şi reamintim că a fost capitală culturală în 2007.

El a devenit între timp un loc de pelerinaj internaţional datorită festivalurilor sale şi evenimentelor pe care le organizează, mai ales datorită Festivalului de teatru care are loc în fiecare an în luna iunie.

Iniţiatorul acestui festival, actorul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional “Radu Stanca”, ne vorbeşte în cele ce urmează, la microfonul lui Matei Vişniec despre Sibiu, despre evoluţia sa şi despre atuurile culturale şi economice ale oraşului.

“De-a lungul timpului Sibiul a ştiut să se impună în ceea ce înseamnă dialog european. Sibiul a avut o vocaţie europeană care acum îi este recunoscută.” declară Constantin Chiriac.