Turismul internaţional: creştere spectaculoasă în 2018

Coadà la Musée d'Orsay pentru retrospectiva Picasso

Potrivit Organizaţiei mondiale a turismului, 1,4 miliarde de călători au trecut graniţa anul trecut pentru a petrece cel puţin o noapte în altă ţară. Cifra este în creştere cu 6% faţă de anul precedent.

Potrivit Organizaţiei mondiale a turismului (OMT), această creştere de anul trecut este a doua cea mai mare din 2010 încoace. 1,4 miliarde de turişti pe an era previziunea OMT pentru 2020; iată că ea s-a adeverit doi ani mai devreme.

Jumătate din aceşti turişti a venit în Europa. Cea mai spectaculoasă creştere a numărului de turişti a înregistrat-o însă Orientul mijlociu, urmat de Africa.

Trei ţări au înregistrat anul trecut progrese semnificative: Turcia, Arabia saudită şi Egiptul, ţară care revine de departe după agitaţiile politice post-revoluţionare şi care, în plus, a lansat o nemiloasă vânătoare de terorişti.

Franţa rămâne prima destinaţie mondială şi ar urma să se apropie de cifra de 90 de milioane de vizitatori în 2018, potrivit unor statistici încă provizorii publicate de secretariatul de stat al turismului. Reamintim că obiectivul Parisului este 100 de milioane de turişti în 2020, ţintă posibilă în ciuda mişcării vestelor galbene şi a ameninţării teroriste cvasi-permanente.

Franţa este urmată în clasament de Spania şi SUA. China este ţara care dă cei mai mulţi turişti chiar dacă şi ea înregistrează reţete tot mai mari de pe urma turiştilor care vin acolo.

 
Turismul internaţional: creştere spectaculoasă în 2018