Criticul George Banu despre festivalul „Interferenţe” de la Cluj

360038_bm_800.jpg

Image source: 
Credit foto: "Interferente" / Teatrul maghiar din Cluj

Anul 2018 a fost, în România, unul extrem de bogat în festivaluri de teatru, unele dintre ele avînd şi o puternică dimensiune internaţională. Festivalul de la Sibiu, Festivalul naţional de teatru care are loc la Bucureşti, Festivalul internaţional pentru publicul tînăr de la  Iaşi, Întîlnirile internaţionale de la Cluj, sunt doar cîteva exemple.

Aproape toate oraşele ţării, mai mari sau mai mici (Timişoara, Galaţi, Oradea, Arad, Craiova, Piatra-Neamţ, Suceava, Tîrgovişte) propun în prezent festivaluri interesante, tematice sau pe genuri. Seria festivalieră de anul acesta se încheie cu „Interferenţe”, festival organizat de Teatrul Maghiar din Cluj şi de directorul său Gábor Tompa.

Festivalul s-a derulat între 22 şi 30 noiembrie iar în program au figurat spectacole prezentate de 15 trupe de teatru din 12 ţări. Cum anul acesta a fost comemorată trecerea a o sută de ani de la primul război mondial, tema manifestarii s-a structurat în jurul „războiului”. Criticul George Banu s-a numărat printre invitaţii festivalului şi ne evocă în cele ce urmează impresiile.

Criticul George Banu despre festivalul „Interferenţe”
443

Facebook comments