Nobel pentru Medicină obţinut de doi cercetători pentru descoperiri în tratarea cancerului

premiul_nobel_pentru_medicina_2018_este_atribuit_americanului_james_allison_si_japonezului_tasuku_honjo_1_octombrie_2018.jpg

Premiul Nobel pentru Medicina 2018 este atribuit americanului James Allison si japonezului Tasuku Honjo, 1 octombrie 2018.
Premiul Nobel pentru Medicina 2018 este atribuit americanului James Allison si japonezului Tasuku Honjo, 1 octombrie 2018.
Image source: 
Reuters

Premiul Nobel pentru Medicină pentru 2018 a fost obţinut de americanul James Allison şi japonezul Tasuku Honjo.

Academia suedeză a acordat luni premiul Nobel pentru Medicină pentru 2018 americanului James Allison şi japonezului Tasuku Honjo pentru descoperirea unei terapii împotriva cancerului prin inhibarea reglării negative a sistemului imunitar.

Ei au stabilit un nou principiu pentru terapia împotriva cancerului – prin stimularea sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase.

Mai exact, americanul şi japonezul au reuşit să arate cum diferite strategii de inhibare a frânelor sistemului imunitar pot fi folosite în tratarea cancerului. Sunt descoperiri esenţiale în lupta împotriva acestei maladii.

Americanul James Allison, are 70 de ani şi este profesor de imunologie la Centrul de Cancer al Universităţii din Texas. El a declarat că visa la acest premiu dar că nu a crezut se va realiza într-o bună zi.

Japonezul Tasuku Honjo, are 76 de ani şi este profesor la Universitatea din Kyoto. El spune că nu se va opri din munca sa de cercetare a cancerului.

Cei doi au fost recompensaţi în 2014 cu premiul Tang, versiunea asiatică a Nobelului.

Premiul pentru Medicină este primul Nobel ce este decernat an de an.

Laureaţii vor primi pe 10 decembrie o medalie de aur, o diplomă şi un cec de 870.000 de euro.

Câştigătorul premiului Nobel pentru Pace va fi cunoscut pe 5 octombrie iar cel pentru Economie pe 8 octombrie.

Pentru prima dată în 75 de ani, premiul Nobel pentru Literatură nu se acordă în 2018 din cauza unui scandal sexual care a zdruncinat Academia suedeză şi care a declanşat demisia a 8 membri ai celebrei instituţii.