Meserie: omletar la Mont-Saint-Michel

img_20180804_125539.jpg

Pe Mont-Saint-Michel, la restaurantul "La Mère Poulard", se serveste celebra (si scumpa - 34 euro) omletà.
Pe Mont-Saint-Michel, la restaurantul "La Mère Poulard", se serveste celebra (si scumpa - 34 euro) omletà.
Image source: 
Vasile Damian

Pe Mont-Saint-Michel, cel mai vizitat monument din Franţa după cele din Paris, există o adevărată instituţie gastronomică : restaurantul «La Mère Poulard». Creat în 1888 de Annette Poulard, restaurantul – care are şi un mic hotel – şi-a căpătat celebritatea graţie omletelor sale fabuloase dar şi foarte scumpe (34 de euro, cea mai simplă !).

Capete încoronate, artişti, oameni politici, au trecut pe "La Mère Poulard" ca să deguste celebra omletă. Cartea de aur conţine peste 4.000 de semnături iar pereţii celor trei etaje ale restaurantului sunt tapiţate cu fotografii şi autografe ale diverselor celebrităţi. Regina Madagascarului, familia regală britanică, preşedintele Eisenhower, generalul Patton, Roosevelt, Rockfeller, Leon Troţki dar şi prinţi ruşi în exil, Margaret Thatcher cu François Mitterrand, Hemingway, Picasso, Coco Chanel şi astronautul Alan Shepard au trecut şi ei pe la “Mère Poulard”.

In filmul ce urmează vă propunem să descoperiţi meseria de omletar, o meserie destul de fizică dar care cere şi un bun şi permanent contact cu publicul.

328

Facebook comments