Jucători ai naţionalei franceze de rugby, audiaţi de poliţia scoţiană

rugby.jpg

Nationala francezà de rugby pe stadionul Murrayfield din Edimbourg, 11 februarie 2018
Nationala francezà de rugby pe stadionul Murrayfield din Edimbourg, 11 februarie 2018
Image source: 
AFP

Poliţia scoţiană a audiat, ca simpli martori, o serie de jucători francezi ai naţionalei de rugby. O măsură excepţională luată aparent după ce noaptea trecută a avut loc o bătaie zdravănă între rugbiştii francezi şi suporteri scoţieni pe străzile capitalei Edinburgh. Alte surse evocă audierea sportivilor în urma unei agresiuni sexuale.

Avionul special care urma să aducă acasă naţionala franceză de rugby a fost imobilizat pe tarmacul aeroportului din Edinburgh. Asta după ce poliţia locală a cerut să-i interogheze pe mai mulţi membri ai XV-lui tricolor. Informaţia a fost confirmată de Federaţia franceză de rugby fără a da însă mai multe detalii.

Potrivit presei franceze – ziarul L’Equipe şi situl Rugbyrama - cel puţin 7 jucători sunt bănuiţi că ar fi participat noaptea trecută la o bătaie cu suporteri scoţieni la ieşirea dintr-un bar de noapte, Tiger Lily, aflat pe artera principală a capitalei scoţiene. Printre cei 7 s-ar număra şi Teddy Thomas, aripa franceză, autorul a două eseuri marcate în meciul cu Scoţia, meci pierdut însă de cocoşii galici cu 18-20 în a doua zi a Turneului celor 6 Naţiuni.

Intreaga echipă franceză fusese autorizată de staff-ul naţionalei să iasă la un pahar în ciuda înfrângerii suferite pe gazonul stadionului Murrayfield. 7 dintre jucători, aparent într-o stare de ebrietate avansată, s-au luat apoi la bătaie în faţa barului cu suporterii locali.

Poliţia scoaţiană a precizat însă în cursul după-amiezii de luni că «nicio crimă nu a fost comisă». Ea confirmă că mai mulţi potenţiali martori – printre care şi jucători francezi de rugby – au fost audiaţi dar în cadrul unei anchete privind o agresiune sexuală. «Nu avem informaţii despre vreo bătaie evocată de presa franceză implicându-i pe rugbiştii francezi» mai spune poliţia scoţiană citată de AFP.

891

Facebook comments