Mesaje rasiste, împotriva romilor, în centrul Bucureștiului

cort_pita_universitatii.jpg

Un cort amplasat în Piața Universității a fost vandalizat cu mesaje rasiste
Un cort amplasat în Piața Universității a fost vandalizat cu mesaje rasiste
Image source: 
RFI

Ministrul justiției și cel al educației au cerut public scuze comunității rome din România pentru incidentul rasist din centrul Bucureștiului. Un cort amplasat în Piața Universității a fost vandalizat cu mesaje rasiste.

Poliţia a deschis o anchetă după ce, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au fost scrise mesaje cu caracter xenofob pe cortul din Piaţa Universităţii instalat cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, iar firma angajată să păzească zona a fost amendată.

”Nu numai la Bucureşti, dar şi la Craiova şi în alte părţi, pe ziduri, pe străzi vedem mesaje «Moarte ţiganilor» sau «Nu vrem refugiaţi, avem noi ciorile noastre». Credem că este foarte important să se facă un plan naţional de combatere a rasismului. S-a înfiinţat în cadrul mai multor organizaţii de romi şi nu numai Frontul Antirasism din România, nu cu această ocazie ci acum câteva luni. Aş mai face apel la parlamentari ca rasismul să fie în Codul Penal considerat infracţiune, ceea ce este acum este doar o circumstanţă agravană”, a spus Delia Mădălina Grigore, de la asociaţia romilor Amare Rromentza.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz și a dispus sancţionarea firmei de pază care ar fi trebuit să asigure ordinea în zonă.