Anunţ neaşteptat al designerului Ralph Lauren

anunt_neasteptat_designerului_ralph_lauren.jpg

Ralph Lauren, la o prezentare de modă la New York, 17 septembrie 2015 (Foto: Reuters/Lucas Jackson)
Ralph Lauren, la o prezentare de modă la New York, 17 septembrie 2015 (Foto: Reuters/Lucas Jackson)

Ralph Lauren, creatorul brandului Polo şi o figură de marcă a industriei modei din SUA, îşi dă demisia din funcţia de director executiv al companiei care-i poartă numele.

Locul lui Ralph Lauren (75 de ani) va fi luat de Stefan Larsson, şeful Old Navy, marcă deţinută de Gap. Ralph Lauren va rămâne preşedinte executiv şi director de creaţie al companiei sale.

După anunţul făcut de Ralph Lauren, acţiunile companiei au crescut cu 3,9%, în timp ce cota Gap a scăzut cu 3,4 procente.

"Treaba mea este să mă gândesc întotdeauna la viitorul companiei şi la cum să o dezvoltăm. Stefan Larsson are un talent excepţional şi el va aduce companiei noastre o perspectivă globală proaspătă şi incitantă", spune Lauren.

"Suntem liderii industriei de aproape 50 de ani, iar acesta e doar începutul", continuă el.

Corporaţia Ralph Lauren a avut vânzări de 7,6 miliarde de dolari anul trecut. Ralph Lauren însuşi are o avere de 6,2 miliarde, aflându-se pe locul 74 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi 400 de americani.

Înlocuitorul său, Stefan Larsson a lucrat în trecut timp de 15 ani la brandul suedez Hennes&Mauritz. El are meritul că a reuşit să crească vânzările H&M de la trei miliarde de dolari la 17 miliarde şi a extins reţeaua magazinelor de la 12 la 44 de ţări.

Cariera lui Ralph Lauren a început cu un mic magazin de cravate deschis în 1967, pe care l-a transformat ulterior într-un brand global.