A fost inaugurată autostrada care leagă România de Ungaria

Românii pot ajunge în Ungaria începând de sâmbătă pe autostradă. 

După 4 ani de lucrări, tronsonul Arad – Nădlac, lotul II, este gata şi va fi inaugurat în prezenţa premierului Victor Ponta. A1 va face legătura direct cu autostrada M43 din Ungaria.

De la ora 15.00, primele maşini vor putea trece pe aici. Noul punct de control va avea 20 de benzi de circulaţie, respectiv câte zece pe fiecare sens, cu câte zece cabine duble, în care vor sta poliţişti de frontieră români şi ungari.

Suprafaţa punctului Nădlac II este de 22 de hectare şi este complet supravegheată video. De asemenea, camerele instalate la cabinele de control identifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor, iar programele informatice afişează dacă maşinile sunt furate sau dacă au vigneta plătită.

Lotul II are o lungime de 16 kilometri, însă şase kilometri au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie 2014, odată cu primul lot, pentru a exista legătură între DN7 şi şoseaua de mare viteză. Astfel, vor mai fi deschişi traficului cei zece kilometri rămaşi, cuprinşi între DN7 Pecica şi Arad.