Cartea preferată a deţinuţilor de la Guantanamo

Deţinuţii "foarte valoroşi" de la Guantanamo sunt "dependenţi" de romanul erotic "Fifty Shades of Gray". Iată ce au declarat congresmeni americani la întoarcerea dintr-o vizită la controversata închisoare americană de pe teritoriul cubanez, potrivit AFP.

"Mai mult decât Coranul, cartea cea mai cerută (de către deţinuţii de la Camp 7) este «Cincizeci de umbre ale lui Gray»", spune reprezentantul democrat Jim Moran pentru Huffington Post.

"Cred că nu se întâmplă mare lucru (în închisoare). (Cum) aceşti tipi nu au nimic de făcut, atunci îşi spun «de ce nu?»" şi citesc această saga sadomasochistă uşoară, vândută în peste 70 de milioane de exemplare, afirmă el.

Democratul a vizitat "Camp 7", zona cea mai securizată a închisorii de la Guantanamo, în care sunt încarceraţi deţinuţii "foarte valoroşi", inclusiv cei cinci care sunt acuzaţi de atentatele de la 11 septembrie 2001.

Organizaţii neguvernamentale au cerut de ani de zile închiderea centrului de la Guantanamo, unde există suspiciuni serioase că deţinuţii sunt supuşi unor tratamente degradante şi chiar torturaţi.