Fraudă la examane la Facultatea de Drept: 49 de studenți propuși pentru exmatriculare

facultatea_de_drept.jpg

Image source: 
Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti / Facebook

Aproape 50 de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București riscă exmatricularea pe motiv de fraudare a mai multor examene. Aceștia ar fi rezolvat în comun subiectele pentru examenele online.

Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București, Răzvan Dincă, a declarat pentru Edupedu.ro situația este o premieră întrucât nu au mai fost niciodată atât de mulți studenți propuși pentru exmatriculare, nici în instoria facultății, dar nici a universității. El povestește că decanatul a primit informații despre existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului și făceau schimb de metode de copiat.
Mai mult, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. Avem toate dovezile, spune Răzvan Dincă precizând că sunt 49 de studenți pe care i-a propus pentru exmatriculare.
"Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a declarat decanul Răzvan Dincă pentru Edupedu.ro.