MAI anunţă verificări, după incidentele din Piaţa Victoriei

mai_verificari_incidente_piata_victoriei.jpg

Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Primăria Capitalei a fost împiedicată să desfăşoare o activitate autorizată. Aceasta este concluzia la care a ajuns Ministerul de Interne, după ce mai mulţi manifestanţi au demontat sâmbătă instalaţiile montate de muncitorii veniţi să ridice un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

Primarul Gabriela Firea a decis să mute evenimentul, dar i-a acuzat pe protestatari că au încălcat legea. Ea a criticat de asemenea instituţiile statului pentru că nu au intervenit.

Ministerul de interne anunţă acum că va verifica modul în care structurile subordonate şi-au îndeplinit atribuţiile: „În urma analizării incidentelor care au avut loc în Piaţa Victoriei, au rezultat următoarele concluzii: o autoritate publică, respectiv Primăria Capitalei, a fost împiedicată să desfăşoare o activitate autorizată, mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le aparţineau, riscând deteriorarea acestora, iar o persoană a suferit vătămări corporale. În consecinţă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin, conform legii”.

Gabriela Firea a declarat la Antena 3 că a discutat cu ministrul de Interne, Carmen Dan, despre incidentele din faţa Guvernului.

Primarul Capitalei a mai spus că în urma incidentelor care au avut loc în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, vor fi depuse plângeri penale împotriva celor care au distrus bunuri, dar şi împotriva celor care nu şi-au făcut datoria.

Gabriela Firea a acuzat lipsa de reacţie a autorităţilor, afirmând că instituţiile statului ar fi trebuit să reacţioneze şi să emită măcar comunicate prin care să reamintească necesitatea respectării legii.