Poșta Română vrea POS-uri și bancomate în oficii. Fosta conducere, reclamată la DNA

Poşta Română a demarat negocieri cu mai multe bănci, în principal pentru oferirea de servicii financiar-bancare în oficiile poştale, a declarat într-un interviu pentru News.ro Elena Petraşcu, director general interimar. În oficiile poștei ar putea să apară astfel bancomate și POS-uri. Pe de altă parte, Elena Pterașcu transmite că a făcut plângere penală la DNA, împotriva fostei conduceri. 

Noua  conducere a Poștei anunță că a făcut o plângere penală la DNA împotriva fostei administrații. Sunt vizați, printre alții, Alexandru Petrescu, în trecut director general și fost ministru pentru Mediul de Afaceri, dar şi al Economiei, şi Dante Stein, fost consilier onorific al premierului Victor Ponta şi fost preşedinte al Consiliului de Administrație al Poştei. Actuala conducere susține că ar fi fost deturnați aproape 2 milioane de lei. 

Pe de altă parte, în această perioadă se renegociază toate contractile și tarifele și se discută despre instalarea primelor bancomate  şi POS-uri în oficiile poştale, proiect ce ar putea fi implementat anul viitor.

Avem deja întâlniri cu băncile, am început deja să ne vedem cu câteva. Vrem servicii financiar-bancare şi vrem să vedem ce le putem oferi clienţilor. Vrem şi ATM-uri în oficiile poştale. Dorim totodată să instalăm POS-uri şi vrem să prestăm servicii financiar bancare”, a declarat Elena Petraşcu, director interimar. În ceea ce priveşte ATM-urile, băncile vor fi cele care vor plăti chirie pentru instalarea acestora în oficiile poştale

Poșta Română este deținută de statul român, în proporție de 75% și de Fondul Proprietatea,  în proporție de 25%. Compania, ce invocă în permanență pierderi cauzate de datoriile rostogolite, are peste 25.000 de angajați.

378

Facebook comments