Marea Britanie - tânăr arestat în legătură cu atentatul de vineri

parsons_green_londra.jpg

29 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat la bordul unui vagon de metrou
29 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat la bordul unui vagon de metrou
Image source: 
RFI

Un băiat în vârstă de 18 ani a fost arestat sâmbătă la Dover, de poliţia din Kent, în legătură cu atentatul de vineri de la metroul din Londra, anunţă forţele de ordine. Tânărul a fost reţinut în zona portului Dover.

Între timp, autorităţile britanice în domeniul transporturilor au redeschis staţia de metrou Parsons Green, în care a fost detonată parţial o bombă, un atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, soldat cu 29 de răniţi. Rănile suferite de pasageri, unele cauzate de explozie, altele în urma unei busculade, în urma panicii, nu pun viaţa victimelor în pericol.

La Londra, nivelul alertei teroriste a fost ridicat la stadiul critic, în urma atentatului de la metrou, în stația Parsons Green, a anunţat premierul Theresa May. Acțiunea primului ministru înseamnă că un atac este iminent.

Theresa May a spus într-un mesaj televizat că publicul va vedea mai mulți polițiști înarmați în rețeaua de transport public și pe străzi.

Totodată, în această perioadă, personal militar va înlocui ofițerii de poliție în posturile de pază ale ”anumitor locuri protejate care nu sunt accesibile publicului”, a adăugat ea.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul.

Autorităţile britanice au anunţat că 29 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat la bordul unui vagon de metrou, vineri dimineaţa, la o oră de vârf.

Cele mai multe dintre victime au arsuri superficiale, iar viaţa nu le este în pericol.