Șeful Gărzii de Coastă: Migranții care vin pe ruta Marea Neagră nu vor să rămână în România

nava_marea_neagra_migranti.jpg

Image source: 
Poliția de Frontieră

”Din cazurile anterioare (alți migranți care au ajuns în România n.r.) reiese că intenția lor este să ajungă în Europa, nicidecum ca țintă finală România”.

Migranții care ajung ilegal în România pe ruta Marea Neagră nu vor să rămână la noi în țară.

Aceștia le spun polițiștilor că vor să-și continue drumul până în vestul Europei, afirmă la RFI șeful Gărzii de Coastă, comisarul de poliție Cristian Cicu.

În weekend, aproape 100 de persoane au fost prinse în timp ce încercau să ajungă în țară cu o ambarcațiune. E vorba de 40 bărbați, 21 femei și 36 de copii, cetățeni din Iran și Iraq.

Cazul este acum anchetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. După cercetări, migranții ar urma să fie predați autorităților bulgare pentru că de acolo veneau.

Cristian Cicu a amintit că aceștia au fost în pericol pe navă – oricând putea să se scufunde, având în vedere că era supraîncărcată.

E o ambarcațiune care nu suportă mai mult de 25-30 de persoane să transporte în condiții de siguranță. Bineînțeles că era supraîncărcată, având în vedere că nici mijloace de salvare nu erau pentru toate persoanele. Oricând era în pericol (să se scufunde n.r.), având în vedere că Marea Neagră este o mare capricioasă, în condiții de furtună apar valuri destul de mari, oricând se poate întâmpla un dezastru cu acea ambarcațiune supraîncărcată”, a spus Cristian Cicu.

Șeful Gărzii de Coastă a precizat la RFI că a fost suplimentat numărul polițiștilor care patrulează atât la frontiera cu Bulgaria pe uscat, cât și numărul patrulărilor pe Marea Neagră.

Avem măsuri suplimentare. Se știe că există un număr mare de migranți pe teritoriul Bulgariei. Am suplimentat numărul de polițiști care efectuează misiuni la frontiera cu Bulgaria și numărul de patrulări pe Marea Neagră”, a adăugat oficialul.

De la începutul anului, patru ambarcațiuni au fost interceptate de polițiști în timp ce încercau să ajungă ilegal în România.

Trei cazuri au fost cu ambarcațiuni, cu aproximativ 200 de persoane. Acesta din urmă ar fi al patrulea caz. Din cazurile anterioare reiese că intenția lor este să ajungă în Europa, nicidecum ca țintă finală România”, a adăugat Cristian Cicu.

407

Facebook comments