Spitalul Colentina: Doi neurochirurgi au demisionat. Medicii și conducerea spitalului se acuză reciproc

colent.jpg

Image source: 
spitalul-colentina.ro

Secția de Neurochirurgie a Spitalului Colentina din București funcționează la capacitate de avarie, după ce doi din cei patru medici ai secției au demisionat. Este, de fapt, finalul unui scandal izbucnit la începutul anului, în urma demiterii controversate a managerului unității de către primarul Gabriela Firea.

ACTUALIZARE: Conducerea Spitalului Colentina a reacționat printr-un comunicat în care își exprimă „totala surprindere” față de declarațiile medicilor și combate acuzațiile. Mai mult, dă vina chiar pe medici pentru lipsa de materiale consumabile, notează Digi 24.

Conducerea spitalului arată că au fost făcute mai multe concursuri de angajare pentru posturi de medici și asistenți pe secția de Neurochirurgie, în timp ce din această secție nu a plecat nimeni. În ceea ce privește programul, managementul spune că acesta a fost instituit de fostul manager și că nimeni nu a cerut modificarea lui.

În ceea ce privește lipsa medicamentelor, conducerea spitalului spune că au fost sincope doar în ceea ce privește două produse, iar în ambele cazuri a fost fie vina producătorului, fie vina distribuitorului. Problemele au fost acum rezolvate, se arată în comunicat.

..............................................................................

Un nou episod al scandalului izbucnit în urmă cu aproape opt luni la Spitalul Colentina din București a avut loc luni, episod concretizat cu demisia neurochirurgilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bică, cei care au pus bazele secției.

Medicii reclamă conducerea dezastruoasă a instituției de către noul manager numit în funcție la începutul anului de primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea. Edilul a demis atunci fosta conducere pe care a acuzat-o că a ţinut în frig pacienţii şi cadrele medicale. Administrația spitalului a explicat, însă, că totul a plecat de la o avarie a conductei RADET, problemă remediată în câteva ore de angajații companiei.

Decizia înlocuirii managerului spitalului nu a mai fost schimbată, iar ”lucrurile au mers treptat către distrugerea secţiei de neurochirurgie”, afirmă, la RFI, medicul Ionuţ Gobej, care și-a prezentat luni demisia alături de doctorul Dorin Bica. ”Până în ianuarie 2017 (n.r. înainte de schimbarea managerului spitalului), lucrurile funcționau pe un trend ascendent. Când era nevoie, se făceau angajări, totul mergea foarte bine”.

Ascultă:Între timp, cei care au de suferit cel mai mult sunt pacienții, în condițiile în care pe secția de neurochirurgie au rămas doar doi medici. ”Din lipsă de materiale și personal, a trebuit să refuzăm în ultimele luni operarea a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe”, explică medicul Ionuţ Gobej situația de la Spitalul Colentina.

Ascultă interviul acordat RFI de medicul Ionuț Gobej:

 
Medicul Ionuţ Gobej susține că noul management de la Spitalul Colentina a distrus secția de Neurochirurgie