Autobuz cu români, răsturnat în Germania. 44 de răniți, dintre care 6 grav

Un autobuz cu 50 de persoane la bord, majoritatea muncitoare românce în domeniul agricol, s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei. Accidentul s-a petrecut la Bohmte, în apropiere de Osnabrueck. Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase grav, relatează ordwest Zeitung preluat de news.ro.

ACTUALIZARE 3: MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

ACTUALIZARE 2: Ministerul Afacerilor Externe anunță că opt români, victime ale accidentului rutier care a avut loc miercuri în regiunea Bohmte-Leckermühle, în Germania, au fost externați, în autocar aflându-se 49 de persoane dintre care 40 de români.

ACTUALIZARE 1: MAE transmite că printre victimele accidentului de autocar din Germania se află şi cetăţeni români, însă nu există în acest moment date cu privire la identitatea lor şi nici cu privire la starea lor de sănătate. "Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora", informează MAE.

......................................................................................................

Cauza exactă a accidentului nu este clară, dar, potrivit anchetatorilor, se pare că şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului într-un sens giratoriu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Autobuzul s-a răsturnat pe partea dreaptă.

Oamenii aflați în autovehicul erau în mare parte femei de naționalitate română care lucrează în zonă la culesul de căpşuni.

O persoană blocată a fost eliberată de pompieri.

La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, mașini de pompieri, 17 ambulanțe și două elicoptere. În districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informații, inclusiv în limbile română și polonă, celor care se tem că printre răniți se află și persoane apropiate, informează Agerpres.