Un român a murit, unul a fost rănit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi după accidentul naval din Canalul Mânecii

canalul_manecii.jpg

Canalul Mânecii, hartă
Sursa imaginii: 
Screen shot google maps

Un grup format din patru cetățeni români, aflați pe o barcă în largul mării în Marea Britanie, a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune în noaptea de sâmbătă spre duminică în largul Canalului Mânecii. Unul dintre români a decedat, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citând informații obținute de la autoritățile britanice.

În total patru cetăţeni români se aflau pe ambarcaţiunea care a intrat în coliziune cu o barcă, în largul Canalului Mânecii. Dintre aceştia unul a decedat, altul a fost rănit şi se află internat într-un spital, în afara oricărui pericol, iar alţi doi români sunt daţi dispăruţi, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit informaţiilor disponibille paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români.

Este o desfăşurare mare de forţe în operaţiunea de căutare a celor doi români, relatează Daily Mail online . Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost salvat de pescari, care l-au găsit agățat de o baliză. Un altul a fost și el salvat inițial de echipele specializate, dar a decedat ulterior, iar ceilalți doi sunt în prezent căutați, relatează Agerpres.

Potrivit poliției, ambarcațiunea care s-a scufundat a plecat din portul Brighton Marina după miezul nopții. Conform unui martor, condițiile de navigație erau 'teribile' și vizibilitatea foarte slabă.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgenţă la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate.

Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi, şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară.