SUA: O persoană a murit, iar alte 7 au fost rănite în urma unui accident la un carusel

carusel_ohio.png

Image source: 
captură video - youtube

Accidentul a avut loc la Târgul de Stat organizat în localitatea Columbus. Caruselul implicat în accident este cunoscut sub numele de ”mingea de foc” şi presupune învârtirea pasagerilor în cercuri la viteze mari.

O persoană a murit, iar alte șapte au fost rănite în statul american Ohio, în urma unui accident care a avut loc la un carusel.

Trei dintre răniți sunt în stare critică, au precizat autoritățile americane.

Accidentul a avut loc la Târgul de Stat organizat în localitatea Columbus.

Mai multe persoane au fost aruncate dintr-un carusel în formă de pendul, a anunțat șeful Pompierilor, Steve Martin.

Guvernatorul statului Ohio, John Kasich, a declarat că toate caruselele vor fi închise, până ce vor avea loc inspecţii de siguranţă la Târgul de Stat al Ohio.

Acesta a cerut şi deschiderea unei anchete cu privire la această tragedie.  Caruselul implicat în accident este cunoscut sub numele de ”mingea de foc” şi presupune învârtirea pasagerilor în cercuri la viteze mari.

”Pasagerii au fost aruncaţi cu o viteză ridicată şi cu multă energie, ajungând la şase-nouă metri distanţă, uneori chiar şi mai mult - în mijlocul aerului, iar apoi s-au izbit de pământ la o distanţă semnificativă faţă de carusel”, a declarat un medic care a tratat victimele de la Columbus.

Acesta a explicat că viteza impactului este similară cu cea dintr-un accident rutier. Presa locală susţine că persoana decedată avea 18 ani.