Absolvent de nota 10 la Bac: "Îmi place la mine în ţară şi aş vrea să profesez aici"

luca_2.jpg

Luca Simionescu a terminat BAC-ul cu nota 10
Image source: 
Facebook/Luca Simionescu

Unul dintre cei 11 absolvenţi de liceu din Cluj care au obţinut nota zece la Bacalaureat este un tânăr care doreşte să devină medic, aşa cum sunt şi părinţii săi. Luca Simionescu se pregăteşte să susţină examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Ar dori să îşi facă rezidenţiatul în Franţa, însă în viitor se vede tot medic în România. 

Luca Simionescu, absolvent al Liceului Teoretic "Emil Racoviţă" din Cluj, spune că examenul de Bacalaureat nu a fost unul foarte greu.

”Nu mi se pare că a fost o provocare atât de mare. Cred că m-am pregătit constant și rezultatul a fost cel dorit. Nu îmi doream obligatoriu să iau 10 la Bac. Toată lumea își dorește să ia notă cât mai mare. Nu mă așteptam chiar la un rezultat atât de bun”, a spus Luca Simionescu.

”Tot timpul am fost destul de axat pe studiu și am și rezultate. Toată lumea mă întreabă care e secretul… Probabil, faptul că am o minte antrenată. Mă pregătesc pentru examenul la Medicină și fiind obișnuit cu un volum mare de informație și cu foarte multe lecții de memorat, să învăț câteva comentarii la Română, pe care le mai citisem și înainte, în decursul celor patru ani și la care se adaugă și pregătirea de la școală, nu a fost o provocare chiar atât de mare”, a mai spus Luca.

Cât despre planurile sale de viitor, tânărul de nota 10 doreşte să calce pe urma părinţilor săi şi să dea la Medicină.

"În timpul facultăţii aş dori să plec o bursă Erasmus, dacă se poate şi o să aleg o ţară care consider că este potrivită şi pentru studiile în cadrul rezidenţiatului. Până acum mângândeam să îmi fac rezidenţiatul în Franţa. Mă gândesc să revin în România. Îmi place la mine în ţară şi aş vrea să profesez aici", a mai spus tânărul absolvent.

În judeţul Cluj, 11 absolvenţi de clasa a XII-a au luat nota 10 la Bacalaureat.

 
Luca Simionescu despre școală, hobby-uri și planuri de viitor