Compromis pentru achiziția de ambulanțe: Licitația va fi făcută prin SGG. Banii, la rectificare

Licitația pentru achiziția de ambulanțe ( subiect de dispută între Ministerul Sănătății și IGSU) va fi făcută prin Secretariatul General al Guvernului, a anunțat premierul Grindeanu. Soluția de compromis presupune și respectarea calendarului inițial, iar banii vor fi alocați la rectificare. 

Soluția găsită presupune cumpărarea ambulanțelor printr-o licitație unică, coordonată de Secretariatul General al Guvernului pe baza unui protocol încheiat între această instituție, IGSU (parte a Ministerului de Interne) și Ministerul Sănătății. Totodată s-ar fi găsit și sursa de finanțare, a anunțat premierul Sorin Grindeanu:

“Găsim soluțiile la rectificare pentru a porni această achiziție(... ) pentru noi este extrem de important ca licitaţia să fie ţinută până atunci. Legea permite, nu se întâmplă nimic nou, nu e o premieră, iar procedurile pot fi ţinute - şi asta ne interesează - până la rectificare”, a mai spus premierul

La rândul său, ministrul Sănătății Florian Bodog transmite că soluția găsită e sinonimă cu respectarea graficului stabilit inițial de IGSU și a duratei procedurii. Se va folosi caietul de sarcini întocmit de IGSU, iar durata procedurii de deschidere a ofertelor va fi de 15 zile, a declarat Ministrul Sănătății, citat de news.ro. 

A reacționat între timp și secretarul de stat Raed Arafat. Pe pagina sa de Facebook, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență vorbește de o soluție înțeleaptă, care ar urma să deblocheze și fluidizeze procesul de achiziție a salvărilor pentru serviciile de ambulanță și SMURD.