Marşul Diversităţii versus Marşul Normalităţii. 2 manifestaţii importante sâmbătă în Bucureşti

2 tabere împart sâmbătă Bucureştiul în 2 marşuri organizate fiecare de 13 ani.

Pe de o parte Comunitatea LGBT iese în stradă pentru a cere drepturi şi libertăţi egale, de cealaltă, membrii partidelor Noua Dreaptă, România Mare şi România Unită militează pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Primii care au ieşit în stradă sunt cei din Marşul Normalităţii, care militeaza pentru valorile familiei traditionale si impotriva paradei LGBT programata tot azi. Este vorba despre  susţinătorii Coaliţiei pentru Familie, iniţiatoarea propunerii de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei, votată de Camera Deputaţilor şi care aşteaptă acum votul din Senat. Brigada Rutieră a restrictionat circulatia pana la ora 14.30 pe traseul Piata Victoriei - Bd. Nicolae Balcescu - Aleea Dealul Mitropoliei.

Traficul va fi restrictionat incepand cu ora 16 pentru Marsul Diversitatii, organizat de Asociatia Accept.

Peste o mie de membri ai comunitatii LGBT si sustinatorii lor vor participa la marsul prin care cer drepturi si libertati egale.  Marşul Diversităţii este un act public de vizibilitate a comunitatii LGBT din Romania spune la RFI Florin Buhuceanu, presedintele Accept. Tot el subliniaza că potrivit datelor, România este statul comunitar cu cea mai înaltă rată de homofobie, iar numărul cazurilor de hărţuire şi violenţă la adresa membrilor comunităţii sunt în continuare ridicate. 

 

Marşurile din anii precedenţi desfăşurate în paralel de activiştii pentru drepturile LGBT şi de Noua Dreaptă nu au fost lipsite de incidente şi, pe lângă injurii şi huiduieli, acestea s-au lăsat chiar şi cu amenzi şi arestări. Ambasadorii la Bucureşti a 30 de state şi Reprezentanţa Comisiei Europene au dat publicităţii, miercuri, de Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei, o declaraţie comună în care îşi exprimă sprijnul şi solidaritatea pentru comunitatea LGBT din România.