Cât de frumos e Bucureștiul de Paște?

primaria_paste.jpg

Image source: 
Facebook / Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea spunea că Primăria a cheltuit peste 100 de mii de euro pentru ornarea și iluminarea capitalei. Reacțiile pro și contra au apărut imediat: unii au spus că bucureștenii sunt prea săraci să cheltuiască bani pe decorațiuni, alții că avem nevoie ca orașul să fie ornat frumos de Paște. Ce a ieșit până la urmă? I-am întrebat chiar pe bucureșteni.

La ora 6 după amiază, cum ora s-a dat înapoi, e încă lumină multă afară. Orașul arată frumos pentru că e primăvară și, cu sau fără ornamente de la primărie, copacii înverziți și înfloriți plus soarele generos de după amiază dădeau un aer bucuros ieri centrului Bucureștiului. Pe arterele principale, decorațiunile primăriei nu erau foarte vizibile pentru că, gândeam eu, nu se întunecase și luminițele nu erau aprinse.

Pentru cine nu a văzut cum arată aceste decorațiuni, ei bine, în locul luminițelor de Crăciun, deasupra bulevardelor sunt suspendate forme de iepurași, floricele și fluturași în diverse culori. Materialul din care sunt confecționate e cam subțire și toate formele acestea sunt bătute de vânt. Din loc în loc, destul de des, tot deasupra arterelor principale, printre formele zglobii, sunt suspendate niște neoane subțiri. Spun neoane, dar ele nu s-au aprins aseară și luceau în luminile străzii doar pentru că sunt confecționate dintr-un material transparent. Am luat-o de la Piața Romană, în jos spre Universitate și i-am întrebat pe câțiva trecători ce părere au de aceste decorațiuni:

Ascultă aici părerile bucureștenilor despre luminițele de Paște:
1410

Facebook comments