Românii nu renunţă la proteste. Manifestanţii se adună duminică în Piaţa Victoriei

romanii_proteste_manifestantii_aduna_piata_victoriei.jpg

Copii, la protestele din Piaţa Victoriei (Foto: Arhivă AFP, 4 februarie 2017/Andrei Pungovschi)
Copii, la protestele din Piaţa Victoriei (Foto: Arhivă AFP, 4 februarie 2017/Andrei Pungovschi)

Manifestanţii încep să se adune duminică în Piaţa Victoriei, pentru a şasea zi de proteste faţă de OUG privind Codul Penal. Sunt aşteptaţi oameni din mai multe oraşe ale ţării.

În jurul prânzului, în Piaţa Victoriei erau peste 100 de protestatari, adulţi şi copii, cu steaguri şi vuvuzele. Unii dintre ei poartă steagul României pe umeri şi au venit împreună de câinii lor, potrivit News.ro.

Pe pagina de Facebook “Corupţia ucide” a fost lansat un apel împotriva vuvuzelelor, care-i deranjează pe copii, precum şi împotriva înjurăturilor la manifestaţii.

Mai mulţi biciclişti urmează să pornească într-un marş de la Parcul Izvor la Piaţa Victoriei, de la ora 15.

Duminică este anunţat "cel mai mare protest", la care sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei oameni din toată ţara.

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns duminică dimineaţă în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din faţa Guvernului.

Tinerii au oprit prima dată la DNA, unde au scandat "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura", apoi au mers spre Piaţa Victoriei.

Potrivit anunţurilor făcute pe Facebook, duminică seară de la ora 20 va fi intonat imnul României, iar o oră mai târziu, “fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.

Sâmbătă s-a înregistrat o participare record la demonstraţii: 170.000 de oameni în Bucureşti şi 300.000 în ţară.