Nou protest în Bucureşti: copiii dansează, părinţii scandează

nou_protest_piata_victoriei_copiii_danseaza_parintii_scandeaza.jpg

Manifestaţii în Piaţa Victoriei (Foto: arhivă AFP/Daniel Mihăilescu)
Manifestaţii în Piaţa Victoriei (Foto: arhivă AFP/Daniel Mihăilescu)

Peste 10.000 de oameni protestau sâmbătă după-amiază în centrul Capitalei, faţă de OUG de modificare a Codurilor Penale. A cincea zi de proteste a început dimineaţă cu manifestaţia părinţilor şi copiilor.

22.35 Oamenii încep să părăsească Piața Victoriei, după o seară în care s-a înregistrat o participare record: 170 000.

22.05 Întreaga mulțime din Piața Victoriei a intonat într-un glas Imnul Național. Sunt 170 000 de oameni estimează Hotnews. Pe blocurile din Piață sunt proiectate mesje precum ”Ne-am trezit!”, ”Colectiv” și ”EU we love you!” dar și imagini video cu demonstrațiile din marile orașe din țară: sunt zeci de mii de oameni pe străzile din Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Craiova, etc.

foto: news.ro

20.35 Premierul Grindeanu a anunțat oficial că duminică este convocată ședința de guvern în vederea ”abrogării” ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale. Totuși în Piața Victoriei numărul demonstranților continuă să crească. Digi 24 TV estimează numărul acestora la 140 000!

20.00 În Piața Victoriei sunt acum 70 000 de oameni, potrivit estimării hotnews.ro

19:20 Protestatarii, al căror număr este acum de 40.000 potrivit news.ro, au ajuns în Piața Victoriei. Se strigă "Javra cu mustaţă, ne-a furat pe faţă", ”Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta" şi"Noaptea ca hoţii". Anterior, coloana s-a oprit câteva minute în Piaţa Revoluţiei, la statuia regelui Carol I, au ţinut un moment de reculegere, apoi au cântat Imnul național.  Calea Victoriei este blocată pe ambele sensuri până în Piaţa Victoriei.

 

 

19.02 Aproximativ 25.000 de oameni, majoritatea veniţi în marş din Piaţa Victoriei pentru a cere abrogarea OUG de modificare a codurilor penale, au format un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Manifestanţii cântă „Anulaţi ordonanţa" şi scandează „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, „Nu ai fire în mustaţă câți vom fi aici în Piaţă” şi "Dragnea pentru noi, Iliescu doi".

foto: news.ro

ACTUALIZARE ORA 16.35: Cei peste 10.000 de protestatari din Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Piaţa Romană, pentru a ajunge la Palatul Parlamentului, unde vor face un lanţ uman în jurul clădirii. Protestatarii merg pe stradă şi pe trotuare, circulaţia rutieră pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Magheru, pe sensul spre Universitate, fiind blocată.

Printre protestatarii din faţa Guvernului se află şi un tânăr costumat în Zorro, care face fotografii cu copiii din Piaţa Victoriei şi bate palma cu ei, potrivit News.ro.

Inspirat de acest tânăr, un manifestant a început să bată într-o tobă de jucărie şi să scandeze: "Zorro e cu noi, Dragnea la gunoi".

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei creşte, oamenii vin la protest cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, vuvuzele şi fluiere.

Câţiva copii au dansat pe muzică în jurul unei boxe aşezate pe asfalt de părinţi.

Protestatarii scandează: "Am ieşit din casă, pentru că ne pasă” şi au pancarte pe care scrie "Ne-aţi minţit, poporul s-a trezit", "Duminică seara să vină toată ţara" şi "Jos corupţia".

A cincea zi de proteste faţă de OUG de modificare a Codurilor Penale a început sâmbătă dimineaţă cu manifestaţia părinţilor şi copiilor, care a adunat mai bine de 3.000 de oameni.

De la ora 13 a început alt protest, care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, în cursul după-amiezii.

Duminică, la "cel mai mare protest împotriva Ordonanţelor de Urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi de la ora 20 manifestanţi din toată ţara.