Schimbare importantă în sistemul de învăţământ românesc

Ministrul Educaţiei va semna luni un ordin care va spune clar câte ore trebuie să aloce un elev temelor primite la şcoală. Firuţa Tacea, lector universitar doctor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, spune la RFI că măsura e binevenită, dar greu de aplicat.

La clasa zero nu se dau teme pentru acasă, la clasele I-IV durata nu trebuie să depăşească o oră, iar la gimnaziu un elev trebuie să aloce temelor cel mult două ore pe zi, precizează ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Firuţa Tacea, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, crede că "sunt nişte propuneri benefice pentru elevi, mai precis pentru acea categorie de elevi care la o simplă observare par a fi extrem de obosiţi şi extrem de apăsaţi de volumul mare de muncă, pe care îl continuă de la şcoală acasă".

Ea atrage însă atenţia pe de altă parte că "e foarte greu de cuantificat ce anume se poate rezolva şi dacă se poate standardiza bugetul ăsta de timp la o oră, două ore, pornind de la considerentul că totuşi ritmurile de învăţare ale elevilor sunt diferite".

 

Ascultaţi interviul integral cu Firuţa Tacea

 
Firuţa Tacea, despre durata temelor pentru elevi