Sicriul cu trupul reginei Ana a fost adus în ţară

sicriul_trupul_reginei_ana_adus_tara.jpg

Regele Mihai şi regina Ana (Foto: Reuters/arhivă)
Regele Mihai şi regina Ana (Foto: Reuters/arhivă)

Sicriul cu trupul reginei Ana a fost adus în ţară marţi, pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală.

Cortegiul va porni spre Castelul Peleş, după o rugăciune catolică prezidată de arhiepiscopul-mitropolit Ioan Robu şi de Petru Gherghel, episop romano-catolic de Iaşi, în prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române, Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei.

Sicriul cu trupul reginei va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş până miercuri la ora 18.30. Custodele Coroanei, principesa Margareta şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia.

Miercuri sunt aşteptaţi la Castelul Peleş pentru a transmite condoleanţe reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai organizaţiilor internaţionale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, precum şi oficiali din Republica Moldova.

Miercuri seară, sicriul va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Bucureşti.

Cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul reginei Ana vor putea veni joi şi vineri, de la ora 8 la ora 22, la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul va fi pus pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, unde va avea loc o ceremonie religioasă.

La ora 11.30, cortegiul funerar va merge cu viteză redusă pe traseul Piaţa Palatului Regal—bulevardul Magheru—Piaţa Romană—Piaţa Victoriei—bulevardul Aviatorilor—Piaţa Charles de Gaulle—Arcul de Triumf.

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul către Curtea de Argeş. Cortegiul nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

Slujba de înmormântare este programată pentru sâmbătă, la ora 15, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia va fi privată, în prezenţa Familiei Regale şi a membrilor Familiilor Regale străine prezente.