Siria: O groapă comună a fost descoperită în Palmira

O groapă comună în care sunt cadavrele a 42 de persoane executate de reţeaua teroristă Stat Islamic a fost decoperită în oraşul sirian Palmira, recucerit de armata Siriei în urmă cu o săptămână, informează site-ul cotidianului Le Figaro. Între victime sunt și copii. 

"Armata siriană a descoperit o groapă comună care conţine resturile umane a 24 de civili, inclusiv trei copii, şi a 18 militari", a declarat un oficial militar sirian."Ostaticii au fost omorâţi prin decapitare sau împuşcare de membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic", a precizat oficialul citat.  
Mormântul a fost descoperit în cartierul Masakin al-Jahizia din oraşul recent eliberat, la numai 500 de metri de ruinele antice. Armata continuă excavările în zonă şi este posibil să fie găsite şi alte cadavre.

Între timp, geniştii verifică zona, după ce mii de mine şi dispozitive explozibile au fost ascunse în zonă de jihadişti, înainte de eliberarea oraşului. “Cel puţin 3.000 de dispozitive explozibile au fost instalate în oraş”, a declarat un genist rus, care a precizat că Statul Islamic a creat aproape o reţea de bombe ascunse parţial sub pavaj care ar fi putut arunca în aer tot oraşul. Oraşul Palmyra a fost ocupat de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic timp de zece luni, fiind eliberat săptămâna trecută de armata siriană.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi. Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-estul Siriei, nord-vestul Irakului, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat "un califat".