Cum arată oraşul antic Palmira acum? (filmare cu drona)

cum_arata_orasul_antic_palmira_acum_filmare_cu_drona.jpg

Oraşul antic Palmira, văzut de sus (Foto: Reuters/Rossiya 24)
Oraşul antic Palmira, văzut de sus (Foto: Reuters/Rossiya 24)

Oraşul Palmira a fost recucerit de forţele guvernamentale siriene de la gruparea teroristă Stat Islamic. O filmare cu drona arată peisajul dezolant din regiunea devastată de ani de război.

Regiunea Palmira era populată cu 200 de mii de oameni înainte ca ea să intre în mâinile Statului Islamic. Ulterior, au mai rămas doar cinci mii de oameni acolo, cei mai mulţi refugiindu-se în alte zone din Siria şi Turcia.

Templul Bel, vechi de două mii de ani, Arcul de Triumf, datând din aceeaşi epocă şi Templul Baalshamin lipsesc din imaginile filmate cu drona. Cele trei monumente au fost detonate de Statul Islamic anul trecut. Autorităţile siriene vor să le reconstruiască pe ruinele rămase, potrivit The Independent.

Forţele guvernamentale siriene susţinute de atacuri aeriene ruse intensive i-au înfrânt duminică pe jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic la Palmira.

Rusia va depune eforturi în vederea deminării oraşului sirian antic, i-a spus preşedintele rus Vladimir Putin directoarei UNESCO Irina Bokova, relatează AP online.