Răzvan Murgeanu, fost consilier al lui Traian Băsescu, reținut de DNA

Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat la Cancelaria președintelui în mandatul lui Traian Basescu, a fost reținut marți noapte de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub acuzația de trafic de influență, dare de mită și instigare la infracțiunea de spălarea banilor. El a fost audiat timp de 10 ore la sediul DNA și apoi dus în arestul Poliției, potrivit Agerpres.

DNA a anunțat miercuri prin intermediul unui comunicat de presă că procurorii au demarat acțiunea penală într-un dosar în care Murgeanu, în perioada în care era viceprimar al Capitalei, ar fi intermediat o dare de mită către o firmă de construcții ce primise un contract de 72 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe și care aștepta o plată parțială pentru lucrările prestate.

”Pentru a se efectua plata respectivă dar mai ales pentru a influența funcționarii ce aveau atribuții în acest sens, Stănescu Valentin, în calitate de director în cadrul Primăriei Sector 5 București, a pretins de la reprezentanții asocierii respective, prin intermediul lui Murgeanu Gheorghe Răzvan, suma de 15.000 de euro”, se arată în comunicatul DNA.

Valentin Stanescu, fost director in cadrul primariei Sectorului 5 și Gabriela Gangoe Simion (practician în insolvență), sunt cercetați și ei în același dosar. Cei trei acuzați vor fi prezentaţi, miercuri, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL în perioada 2009-2013 şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea, până în 2012.