Alertă medicală după apariţia a patru cazuri noi de infecţii la copii

Alte patru cazuri de copii cu infecții digestive grave au fost înregistrate în Argeș, în ultimele 24 de ore. În cazul celor 11 copii, transferați la Spitalul „Marie Curie”, medicii spun că nu este vorba despre o bacterie intraspitalicească. Dintre aceştia, trei sunt în stare gravă.

Medicii de la “Marie Curie” anunță că trei din cei 11 copii internați în spital sunt la Terapie Intensivă în stare foarte gravă, în timp ce alți trei nu au avut nevoie de dializă. Până acum, toate datele indică prezența bacteriei E.coli, care poate fi luată din alimente preparate necorespunzător. "E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru ca atacă peretele vascular al organelor importante începând cu rinichii. E un tip de septicemie foarte gravă", a declarat dr. Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”. T        otodată, conducerea spitalului a anunțat că bebelușii nu s–au îmbolnăvit în spitale. “E exclus ca bacteria să fie luată din spital, pentru că unii dintre cei aduși la București nici nu au fost internați la Pitești”, a mai declarat dr. Mihaela Bălgrădean.

În ultimele 24 de ore, încă patru copii, cu vârste între o lună și patru ani, au fost internați la Spitalul Județean Pitești. “Cele patru cazuri par să fie infecții cu rotavirus, iar starea copiilor nu este atât de gravă ca în situațiile anterioare. Deocamdată nu se impune transportul copiilor la spitalele din Capitală”, a declarat un reprezentant al Spitalului de Urgență Pitești pentru MEDIAFAX. Totodată, conducerea spitalului spune că nu se pune problema unui focar, atâta timp cât copiii provin din localități diferite și nu au consumat aceleași produse alimentare. "Apa de la rețea e investigată de Direcția de Sănătate Publică Argeș. Apa e potabilă în toate localitățile din care provin copiii bolnavi. Nu știu dacă s-au respectat normele de preparare a hranei", au spus medicii de la Spitalul din Pitești.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în cazul bebelușilor internați la spitalul „Marie Curie” cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic și a precizat că doar la unul din cazuri s-a confirmat, până acum, infecția cu E.coli. Este vorba despre un copil cu vârsta sub un an, transferat în stare gravă la Spitalul Marie Curie, și care a decedat pe 4 februarie, a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.